Kesänlumo

Kesänlumo
KESÄN LUMOA;EI VOITA MIKÄÄN.LUONTO NÄYTTÄÄ ERIMUOTOISTA ELÄMÄÄ;JOTA ME KAIPAAMME.

16. lokakuuta 2013

Lähdevettä janoisille

Heippodei kaikki täällä kävijät.Tänään olikin aurinkoinen päivä,vaikkakin kylymää ol.Aamulla lähettiin ajelee ja käytiin Keuruulla.Mentiin Uuraisten,Multian kautta sinne.Siinähän meni tämäkin päivä..Matkan varrella ol lähde tien varsessa,jännän näköinen tuollanen putkilo,josta vettä tuli ja otettiin pieniin pulloihin,juomavedeks tullessa.Oli muuten kirkasta ja puhdasta lähdevettä,kyllä kelpasi maistella ja juua...
 Tässähän tää lähde nyt näkkyy,ei toi nyt niin suihkulla tule tuolta putkilosta,mutta hyvää oli ja sehän on pääasia...
     Kasvitkii olivat jäähileen peitossa,samoin auton ikkunat,oli jäässä aamulla,,kauniilta näyttää lehtien kuviotkin,huurteen peittämää..
 Tätä vekkulia rupesin seurailee,kun ol tulla tupsahtanut takapihalle lintulaudalle syömään.Tämä ensin kiipesi tuota vartta pitkin tuonne ylös ja niin vain popsi siemeniä mukaansa ja meni alas takomaan sitä,siinä aikansa sitä teki ja taas lähti ylös ja haki tuolta siemeniä..Meni mukavasti,kun seurailin,meinas muut touhuilut jäädä,mutta tätä piti kuvata,siinä touhuten..Näitä ylämaan karjaa näin,kun käytiin syöttämässä näitä,isännän tutulla on ja lupasi hoitaa aina muutamana päivänä viikossa,niin siinä sivussa seurasin näitä..Paksu karvapeite päällä,ei tule kylymä näille,tämä on nimeltään kalle karkuri,kiva nimi annettu.Hiehojakin on seassa,aina 4 samassa aitauksessa..Ei nämä hullumpia ole,kun oppii tuntee.Mojovat sarvet ainakin on.. 

Tämä alhaalla oleva tumma,on lehmä,seurasi uteliaana minua..Vaan ei tullut lähelle,menin aitovarteen niiden luo,eivät olleet moksiskaan,vaan oottivat ruokaaa..Seassa oli ihan pieniäkin vasikoita,söpöjä oikeestaan,kun tarkemmin katteli niitä...Niin on tämäkin päivä mennyt iltaan,joten nyt lopettelen ja palataan taas..TV:tä kattelee ja tiskauskin oottelee,joten...

Oikein Mukavaa Keskiviikko illan jatkoa :)

6 kommenttia:

 1. Hieno lintu! :) Mäkin olen nähnyt samanlaisen siivekkään nakuttelijan tänä kesänä. :)

  VastaaPoista
 2. Sirpa ja Kollo:Joo tämä nakuttelija oli tosi vikkelä käänteissään ja olihan tuolla tiaisiakin,jotka seurasivat tikan touhuilua vähän kauempaa..

  VastaaPoista
 3. On muuten komeeta karjaa noi ylämään ruskeet sarvipäät. Koskaan en ole luonossa nähnyt, mutta tekis mieli vasiten sinne mennä niitä aijan takkaa kattelee..... ei kait ne muuta kun tujoittais takas...heh....;)

  VastaaPoista
 4. Riihipirtin pihapiirissäkin viipyilee samanmoinen nakuttelija. Napsaa koloja ja nakuttaa niihin sitten käpyjä tiukasti kiinni talven varalle.
  Mukava on seurailla luontokappaleiden puuhia

  Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 5. Maikku:Joo nämä on ihan omaa luokkaansa,rauhallisia tuijottelijoita..

  VastaaPoista
 6. tinttarus:Kyllä näitä seuraa ihan huvikseen ja aina kun vaan on aikaa.Kiitos samoin sinulle mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit sivuillani,tulen vuorostani vierailulle ♥

Kevättä rinnassa,keväinen pläjäys....

 Heippodei vaan,se tuli kevät vihdoinkin,kyllä on saatu nauttia lämmöstä täysin rinnoin,tuntuu ettei jaksa mitään tehä,ko aurinko paistaa ...