12. tammikuuta 2014

Fasaani syömässä

Oltiin isännän siskon luona,televisiossa ongelmia ja niinpä sitten kattelin ulos ja lintulaudalla ol sitten vilskettä,voi mahoton,jotta siellä kuhisi,niin kuin muurahaispesässä :D..No alkuun en nähnyt näitä,emäntä sanoi,jotta aamusti on takapihalla,tulevat sinne suurina parvina,joskus on kuulema ihan 7-8 kipaletta syömässä,ollappa täälläkii näitä,värikkäitä lintuja,,.
Rupesin seurailee aikani ikkunasta ja kuinkas ollakkaan,huomasin,että mikäs siellä liikkuu ja äkkiä kattelin ikkunasta ulos paremmin ja sannoin emännälle,jotta tulepas kattelee nyt,mitä näkkyy,,......Tuossa tää söi siemeniä,mutta olikin varuillaan kokoajan,pikkulintuja käyskenteli ympärillä,ihan rauhassa ne,mutta tää pälyili,,,,,,,
Annas olla siinä sitten aikaa myöten ykskaks läks juoksee kauheeta vauhtia mettään päin,kun siinä takana on mettää,sellaista harvakseltaan olevaa,sinne näkyi kun liikkuivat siellä,tottapahan kylmä tuuli laittoi liikkeelle...Oli sutinaa,kun juoks todellakin lujaaa ja meitä huvitti,välillä tuli takas ja taas juostiin olan takaa,,..


 Voi tokkisa,kun pieniä jalakoja palelee,pitää ihan ylhäällä pittää,varmasti on kylmää maassa,,..Tää on varmaankin vanhempaa sorttia oleva fasaani,väriltään tummempi,,Taitaa olla ukko,,,vai??,,..


 
Tuolla tintillä näköjään loikka päällä,kun hyppelee korkealle,hehee,,..Mukava loikka näkkyy olevankin..Että tällaista tänään,,,oli kiva nähä fasaaneja,siellä oli muutamia,.mutta 2 tuli syömään ja en kerenny otta kuvaa näistä kahdesta yhtaikaa,vaan oli niin arka,ettei kerenny kunnolla edes syöntipaikalle,kun samassa jo läks juoksee mettää kohti,,...Pakkasta on tänään ollunna sopivasti -14,7 astetta paukutti... Välillä kävi  -12 asteessa,mutta nyt yötä myöten nousee jälleen.lunta satoi sen verran eilen jotta maa peittyi valkoiseen vaippaan,vähän valoisammalta tuntuu maailma,toivottavasti pysyykin nyt,ettei jälleeen petytä,kun sulaa pois,,..

Hups kello tikittää taas yöhön tummaan,joten toivottelen kaikille Oikein Hyvää alkavaa viikkoa ♥ ♥ ja Kiitos KaIKILLE EDELLISEEN kommentoineet ja tervetuloa Ronja lukijaksi tänne :)

8 kommenttia:

 1. Näyttää muistuvan:)

  Blogissani on sinulle tunnustus:)
  http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2014/01/tunnustuksia-vanhoille-tutuille-ja-myos.html

  VastaaPoista
 2. Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle :) T: Ronja

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat, noita fasaaneja meidänkin pihalla liikuu:)

  VastaaPoista
 4. Pirjo:Voi kiitos,käyn ottaa kunhan kerkeen!

  VastaaPoista
 5. Ronja:Kiitos samoin sinulle mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. ritva:Niinpä,minä en ole nähnyt sitten vuosia,vuosia takaperin,jolloin kokeilin tämän juoksutehoja ja olihan niitä:D

  VastaaPoista
 7. Monet ihmiset eivät pidä fasaaneista niiden äänekkyyden vuoksi, mutta minusta olisi kyllä mukava nähdä niitä omassa pihassa. Meillä päin ovat kovin harvinaisia.
  Närhikin on tullut lintulaudallesi ruokailemaan. Pikkulintujen elämää on tosi kiva seurata.

  VastaaPoista
 8. between:Näin on ja siinä menee mukavasti aikakin,jos vaan sitä milloinkaan on:) tarpeeks meinaan.Tervetuloa tänne lukijaksi!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit sivuillani,tulen vuorostani vierailulle ♥

Talvella samoilua luonnossa,lenkkipoluilta napsittua.....

Näin uudelle vuodelle mentäessä jotenkin alkaa kamera villitys toimimaan,niin lenkillä ollessa ku muutoinki.Luonto näyttää oman taiteen...