30. marraskuuta 2014

Hämeenlinnassa ja muuallakin

 Heippodei jälleen,en ole täälläkään kerennyt käydä,vaan nyt laittelen kuulumisiani,kun käytiin tässä Hämeenlinnassa.Lähettiin aamulla aikasin,kun kierrettiin Keuruun kautta tampereelle ja sitä rataa..
Käytiin yhen tutun luona ja empäs ole muuten milloinkaan Hämeenlinnassa käynyt,joten kannatti vierailla matkaahan tuonne tosin tulloo,mutta kun ajattelee että pääsee näkee maailmaa,niin.....:)
Niin tutusta vielä,jotta isäntä meni toisen autossa,kun tämän kuljettajan veli halus näyttää Hämeenlinnaa enempikin ja niin astuin autoon ja ei kun menoks......Se kierrätti minua niin monessa paikassa etten muista nimiäkään enää,mutta koetetaan :

Tämä on kirkko,selosti mulle aikas tarkkaan mutta enhän muista,hehee...
               
Tästä mentiin vasemalle kaareltiin autolla ja niinku näkkyy nimikin entinen linna eli vankila,nykyään vankilamuseona..

 ja sitten tultiin tällaselle alueelle,missä sotakalustoa on laitettu silmän iloks,panssarivaunuja vaude,kun pääsi näkee ja matka jatkuu....

 
Tykki etupihalla,tää piti kuvata,hyvin on pysynnä kuosissaan,tuolla taustalla on ravintola nykyään,tää on ilmeisesti ollut jokin armeijan käytössä oleva....Olihan kiva reissu mies pyöritti vielä Aulangollakin minua,pääsin lammella käymään ja niinpä tää mun kuski kertoili,jotta... Standenskjöld tai jotain sinnepäin tuo nimi oli,niin teki itse valitulleen Puolalaiselle kreivittärelle puiston laaja alaisen,siellä oli puut laitettu ja hakattu muotoonsa oli jos jonkinmoista vänkkyrää ja omalla tavalla hauskasti tehtyjä veistoksia....Mutta tää Kreivitär ei kuuleman mukaan koskaan saapunut tänne Aulangolle tuon Standenskjöldin tykö,eli teki kauheen urakan ja sitten ei saapunut puoliso........ No sitten matka jatkui Luumäelle ja matkan varrellla käytiin oliko se nyt Patalahden jokin kahvila,jossa käytiin,ateria syömässä,jotta jaksetaan...,täällä on sillä joka minua kierrätti ,niin mökki ja pitihän se nähä,sumua alkoi tulla pikkuhiljaa,joten näkyvyyskin oli mitä oli..Vaan upeaaa rantamaisemaa sain ihailla,jonkin aikaa..Meinatttiin ensin,jotta ollaan yötä,mutta tuntui tosi viileältä,vaik mökissä näytti olevan takka,mutta siitä huolimati,lähettiin tulemaan takas ja oli muuten tuolta lähettäessä jonoja tiellä' voi kauhistus,mutta sitten kun päästiin puoleen väliin niin hiljentyi tiellä liikkujat..

Joten se siitä kierroksesta,toivottavasti viihdyitte matkassani...Joulukuu alkaa huomenna ja sitä mukaa touhut,mutta palaillaan taas,alkaapi se mukamas kiireinen aika,jottei ennätä ku aamen sannoo...

Toivottelen kaikille Hyvää alkavaaa viikkoa ♥

12 kommenttia:

 1. Anonyymi8:34 ip.

  Terrific astrology work! This is the type of information that are meant to be shared across the internet.
  Thanks =)

  Review my web-site :: Free Psychic Readings – Go!

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen kultturimatka teillä oli ja pitkän matkan ajoitte.
  Rauhallisia ja tyyniä nuo järvikuvat.
  Lempeää Joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos uutisista ♥ Puolet kuvista oli aivan tuttuja kuvakulmatkin ihan ku omasta takaa :))
  Naaratti :))

  VastaaPoista
 4. Irene:Joo pitkä oli matka,aamulla 5 aikaan lähetttiin ja illalla joskus 9-10 aikaan takas,kyllä siinä sai porhaltoo ihan tarpeeks mutta matkailu avarti ainakii minua :)

  VastaaPoista
 5. Lauri:No sitttenhän meitä on kaksi kuvaajaa samalla aaltopituudella:D

  VastaaPoista
 6. Olippaan tualla vaekka millä mitalla kahtelemisen arvosta ja kaikelleen niin kauniita kuvia. Suonet anteeksi etten ole tullut kommentoineeksi sitten piiiiitkäääään aikaan, ne kun on nuo puikot ja koukut vallanneet tuas minut täysin niin fyysisesti kuin psyykkisesti ;). Koetan parantoo tapojani ja käyvessäni jättee jonki moista jäläkkee käynnostäni ja elossa olemisestani. -muuten Oikkeen hyvvee alaku talavvee ja Itsenäisyys päivää!

  VastaaPoista
 7. Anja/Amalia48:Kuule Amalia,en minäkään täällä ole käynyt pitempiin aikoihin,pitäis sinunkin blogissasi keretä vierailla ja paljon muidenkin,jospa täs vielä jonain hetkenä pistäydyn,,,jotta tuon sain värkättyä tänne Hämeenlinassa käynnin..Ei ole ollunna aikoo käydä,sitä kaiken maailamn touhuja pitänyt tehä ja nyt sitten alkaa nuo Joulusekoilut,siinä sitä olaankin,siinä leivot siivoat,huoh..

  Hyvää itsenäisyyspäivää myös

  VastaaPoista
 8. Ame Amebadonna:Kiitos jA HYVÄÄ itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 9. Ame Amebadonna:Kiitos jA HYVÄÄ itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit sivuillani,tulen vuorostani vierailulle ♥

Talvella samoilua luonnossa,lenkkipoluilta napsittua.....

Näin uudelle vuodelle mentäessä jotenkin alkaa kamera villitys toimimaan,niin lenkillä ollessa ku muutoinki.Luonto näyttää oman taiteen...